Afbud Statsforvaltningen og mødepligt

Hvornår kan man melde afbud til møde i Statsforvaltningen?

Er du indkaldt til møde i Statsforvaltningen? Men er blevet forhindret i at møde op?

Læs her, hvordan reglerne er omkring mødepligt og forhindret fremmøde i Statsforvaltningen.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, kan du få juridisk rådgivning til en god pris eller købe vores e-bog “Samvær, forælder rettigheder og bidrag“, som bl.a. giver dig tips og tricks til Statsforvaltningen fx gode argumenter i Statsforvaltningen og lignende.

 

LÆS MERE OM VORES JURIDISKE RÅDGIVNING HER

 

Mødepligt i Statsforvaltningen

Udgangspunktet er, at du har mødepligt til møder i Statsforvaltningen (det tidligere statsamt).

Hvis en forælder starter en sag i Statsforvaltningen for eksempel om samvær, så har du som forælder pligt til at møde op.

Det er kun, hvis du har en “gyldig grund til udsættelse (som er godkendt af Statsforvaltningen)”, at du kan for udsat mødet.

Hvis du ikke har en gyldig grund til ikke at møde op til mødet i Statsforvaltningen, vil mødet blive afholdt med den anden forælder. Statsforvaltningen vil kun tage stilling til eventuelle skriftlige meddelelser fra dig. Du vil derfor ikke har mulighed for at udtale dig til sagsbehandleren ansigt til ansigt, stille spørgsmål, forsvare dig over for den anden forælder og lignende.

Årsagen til, at man har mødepligt som forælder i Statsforvaltningen, skyldes, at Statsforvaltningen skal “fremme begge forældres aktive og loyale medvirken til sagens behandling og at undgå, at sagens proces og afklaring trækker ud”, som der står i vejledningen til loven.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan komme til mødet i Statsforvaltningen?

Hvis du er forhindret i at møde op til et møde i Statsforvaltningen, skal du melde afbud og bede om udsættelse af mødet til Statsforvaltningen så tidligt som muligt.

Statsforvaltningen godkender kun gyldige grunde til ikke at møde op.

Hvis årsagen til udsættelse skyldes sygdom, skal du sende en lægeerklæring til Statsforvaltningen, som dokumenterer, at du ikke kan møde på grund af sygdommen.

 

LÆS MERE OM VORES JURIDISKE RÅDGIVNING HER

 

Er arbejde en gyldig årsag udsættelse af mødet?

Mange forældre har naturligt nok et arbejde at skulle passe.

Dog er det vores erfaring, at en undskyldning om at du skal på arbejde ikke er tilstrækkelig til at kunne udsætte mødet.

Det er dog en konkret vurdering og forskelligt fra Statsforvaltningen til Statsforvaltningen. Nogle er søde, mens andre er lidt hårdere. Vi har dog set eksempler som fx kursusdage, hvor det har været påkravet, at medarbejderen er tilstede, hvor Statsforvaltningen har udsat mødet. 

Hvis du skal til kursus, som du er nødsaget til at tage til, kan du derfor prøve at få dokumentation fra din chef om, at du skal til kursus og sende dette videre til Statsforvaltningen. Sandsynligheden for at få dette godkendt er dog kun omkring 50/50. 

Chikane ved udsættelse af mødet

Grunden til at Statsforvaltningen godt kan være lidt strenge omkring ikke at udsætte mødet skyldes først og fremmest, at der jo er mødepligt.

Derudover oplever Statsforvaltningen i visse tilfælde forældre, der udsætter møderne med henblik på at trække sagen i langdrag og chikanere den anden forælder.

Derfor er Statsforvaltningen særligt opmærksom på ikke at udsætte møder, hvis det er tilfældet.

Brug for mere hjælp omkring Statsforvaltningen og andet?

Her på eJura.dk er vi eksperter inden for skilsmisse, samvær med børn, bidrag og lignende. 

Vi har bl.a. skrevet e-bogen “Samvær, forælder rettigheder og bidrag“. E-bogen giver dig en masse god viden om Statsforvaltningen, samvær og samværsordninger, bidrag som fx børnebidrag og lignende. 

E-bogen giver dig også tips og tricks til møder i Statsforvaltningen og fx gode argumenter at bruge, hvis du for eksempel har en sag om samvær.

Hvis du har brug for mere hjælp, er du også velkommen til at booke personlig juridisk rådgivning. Du kan få juridisk rådgivning pr. telefon eller e-mail til gode og gennemsigtige priser, hvor du altid ved, hvad det koster at få hjælp. Kontakt os i dag for at få hjælp til dit juridiske problem:

 

LÆS MERE OM VORES JURIDISKE RÅDGIVNING HER

 

Sharing is caring. Del gerne denne artikel på de sociale medier 🙂

1 kommentar

  • Alexander Bojsen, uddannet jurist og cand.jur.

    Hvis du har brug for juridisk rådgivning, kan du booke rådgivning her: https://ejura.dk/raadgivning/

  • Comments for this post are closed.