eJura.dk og diskrimination i artikler om samvær

På eJura.dk har vi en række artikler, som tager udgangspunkt i, at far er samværsforælder, eller far ikke har del i forældremyndigheden. Altså, artikler som kan tendere til diskrimination. Hvorfor gør vi det?

Læs med herunder.

Når eJura.dk tager udgangspunkt i faderen

Her på eJura.dk finder du ca. 200 artikler. Ja, hele 200 artikler – helt gratis.

Alle burde være glade. For hvor mange advokatkontorer vælger lige at ofre SÅ mange timer på at skrive artikler om komplicerede regler og lovgivning helt gratis?

Det er der ikke mange, der gør. Men alle er ikke glade. Nogle af artiklerne kan støde dig som læser. Det kan fx være fordi, vi tager udgangspunkt i situationer, hvor far er samværsforælder. Altså, hvor faderen ikke har barnets bopæl.

Det gør vi fx til dels i vores artikler:

Og hvorfor gør vi det, når far lige så vel kan være bopælsforælder som mor? Eller faderen lige så vel kan have forældremyndigheden som moderen. Hvorfor skriver vi ikke blot en artikel om, hvordan reglerne fx er for samværsforælder i forhold til bopælsforælderen?

For ja, far har i princippet lige så gode muligheder for at få barnets bopæl, hvis barnet er lige så knyttet til faderen, og der ikke er noget i øvrigt der taler imod, at faderen skal have barnets bopæl.

Vi skriver artikler ud fra, hvad læsere er interesseret i

Når du læser en artikel på eJura.dk er der taget udgangspunkt i, hvad læseren er interesseret i at vide nærmere om.

Vi ville meget gerne skrive en artikel, der har en overskrift, der lyder: “Samvær med samværsforælder baby” i stedet for at tage udgangspunkt i “Samvær med far baby”.

Men vi skriver artikler ud fra, hvad læserne i interesseret i. Vi skriver bl.a. artikler på baggrund af, hvilke henvendelser vi får, og hvad der i henvendelserne/rådgivningerne bliver stillet af spørgsmål. Men det er også på baggrund af, hvad læserne søger på, når de går på internettet og Google og søger om reglerne.

Vi skriver derfor artikler ud fra, hvad læserne er interesseret i, hvilket vi analyserer ud fra:

  1. Hvad stiller læserne af spørgsmål, når vi rådgiver dem?
  2. Hvad googler læserne, når de vil vide mere om reglerne?

1. Hvad stiller læserne af spørgsmål, når vi rådgiver dem?

Når vi har en rådgivning bliver vi ikke stillet spørgsmålet: “Hvor meget samvær har samværsforælderen ret til, når barnet er baby?“, men i 9 ud af 10 tilfælde i stedet spørgsmål: “Hvor meget samvær har far ret til, når barnet er baby?“.

Når vi skriver en artikel om samvær med far baby, er det derfor for at tage udgangspunkt i, hvad vores kunder stiller af spørgsmål og bruge samme terminologi som dem for ikke at forvirre unødvendigt.

2. Hvad googler læserne, når de vil vide mere om reglerne?

Vi tager også udgangspunkt i, hvad læserne går på Google og søger på.

For skilsmisseforældre mv. googler i høj grad om reglerne! Hvordan har du måske selv lært eJura.dk at kende? Du har nok ligesom mange andre af vores læsere googlet noget om reglerne, og så kom du ind på eJura.dk.

Og vi vil meget gerne hjælpe skilsmisseforældre med så mange artikler om reglerne som muligt. Og det gør vi gerne med vores helt gratis artikler.

Men vidste du, at der er ca. 60 personer i gennemsnit, der søger på: “Samvær med far baby” hver måned?

Og gæt hvor mange der sørger på: “Samvær med samværsforælder baby”?

0. Der er i gennemsnit ikke en eneste, der søger på det.

Og vidste du, at der 100 i gennemsnit om måneden, der på Google søger: “hvor meget samvær har far ret til”? Og hvor mange tror du, der søger på: “hvor meget samvær har samværsforælderen ret til”?

Igen, 0. Der er i gennemsnit ikke en eneste, der på Google søger på: “hvor meget samvær har samværsforælderen ret til”. Altså, når folk som du, kære læser, går på Google og søger på reglerne, bruges i høj grad ordene “far” og “mor” og ikke i lige så høj grad sondringen mellem “bopælsforælder” og “samværsforælder”.

Når vi skriver en artikel, tager vi derfor hensyn til, hvad læserne søger på, så læsere som dig kan komme til at læse nogle af vores gratis artikler, når der bliver googlet.

Det samme gør sig gældende for “forældremyndighed far” osv. Det er læsere som dig, der bruger de ord, når der skal googles, og for at vores gratis artikler kommer frem, tager vores artikler udgangspunkt i dette. Vi vil hellere tilbyde en masse gratis artikler, som rigtig mange læser og forhåbentlig får glæde af, frem for slet ikke at skrive nogle. Og så ved vi godt, at det kan træde nogle over tæerne engang i mellem, som ikke tænker over, hvorfor vi har skrevet artiklen, som vi har.

Vi forsøger at skrive så tydeligt i artiklerne, at vi lever i en ligestillingsverden, og mulighederne for far er lige så gode som for mor. Men det kan være svært at formulere bedst muligt.

Mener du, at vi kan omformulere vores artikler?

Vi ønsker bestemt ikke at støde dig som læser eller diskriminere. Vi tager ikke parti for hverken det ene eller det andet køn. Det er der i stedet andre organisationer, der gør, og det er fint. Men som nævnt tager vi blot udgangspunkt i, hvad læsere som dig selv stiller af spørgsmål, når vi rådgiver, og hvad der bliver søgt på via Google.

Når en artikel fx tager udgangspunkt i, at samværsforælderen er faderen, kan det være svært at formulere det uden at støde nogle og samtidig besvare læsernes konkrete spørgsmål. Vi forsøger at gøre vores bedste. Og vi får engang i mellem henvendelser fra læsere, der har følt sig stødt, og det beklager vi selvfølgelig meget.

Derfor vil vi også meget gerne høre fra dig, hvordan du mener, at vi kan omformulere vores artikler, så de ikke diskriminerer, men stadig tager udgangspunkt i, hvad læsere som dig stiller af spørgsmål, bruger af terminologi og søger på Google.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har konkrete forslag til forbedringer.