Alexander Bojsen

Spørgsmål: Må mor bestemme, om søn må møde fars kæreste?

Hej

Jeg håber, at I kan hjælpe med et spørgsmål. Kan mor bestemme om søn må møde fars kæreste? Mor har fuld forældremyndighed

Vh Margit

Svar: Nej, ikke under samværet i fars samværstid

Hej Margit.

Tak for dit spørgsmål.

Udgangspunktet er, at I skal overholde jeres samværsaftale, hvis der er lavet en sådan. Hvis det er nærmere defineret, hvem barnet skal møde under samværet, skal dette overholdes.

Normalt er dette dog ikke aftalt i en samværsaftale. Derfor er udgangspunkt, at hvis samværet foregår hos far, kan moderen ikke bestemme dette.

Faderen kan selv bestemme, hvad der skal foregå under samværet, hvis samværet bliver afholdt hos faderen og ikke hos moderen. Faderen kan bl.a. bestemme, hvad barnet skal have at spise og hvem barnet skal være sammen med under samværet. Det betyder, at faderen også selv kan bestemme, om barnet skal møde en ny kæreste eller lignende. Det er altså ikke noget, som moderen har indflydelse på.

Hvis der er tale om samvær hos moderen, kan hun potentielt bestemme det. Det kan være samvær hos mor af hensyn til barnets alder og lignende. Moderen kan selv bestemme, hvem hun vil lukke ind på sin grund, så længe hun overholder samværsaftalen.

Far har derfor ikke ret til, at tage en ny kæreste med under samvær, hvis samværet foregår hos mor.

I samværsaftalen kan I aftale, at der skal være særlige betingelser for gennemførsel af samværet. Det kan for eksempel aftales, at “Det er en betingelse for gennemførsel af samværet, at samværsforælderen er alene med barnet, da samværet ellers bortfalder” eller: “det er en betingelse for gennemførsel af samværet, at bopælsforælderen har godkendt personer, som er til stede under samværet, bortset fra familiemedlemmer og venner XX og XX”.

Jeg håber, at dette var svar på dit spørgsmål.

Mvh
Alexander Bojsen
Jurist og rådgiver på eJura.dk

Hvis du har spørgsmål til samvær eller lignende, kan du få juridisk rådgivning pr. telefon eller mail fra kun 299.-

Få juridisk rådgivning her.

Sharing is caring. Del gerne denne artikel på de sociale medier 🙂

1 kommentar

  • Alexander Bojsen, uddannet jurist og cand.jur.

    Hvis du har brug for juridisk rådgivning, kan du booke rådgivning her: https://ejura.dk/raadgivning/

  • Comments for this post are closed.