Alexander Bojsen

Spørgsmål: Må mor bestemme, om søn må møde fars kæreste?

Hej

Jeg håber, at I kan hjælpe med et spørgsmål. Kan mor bestemme om søn må møde fars kæreste? Mor har fuld forældremyndighed, mor er bopælsforælder og far samværsforælder.

Vh Margit

Svar: Nej, ikke under samværet i fars samværstid

Hej Margit.

Tak for dit spørgsmål.

Udgangspunktet er, at I skal overholde jeres samværsaftale, hvis der er lavet en sådan. Hvis det er nærmere defineret, hvem barnet skal møde under samværet, skal dette overholdes.

Normalt er dette dog ikke aftalt i en samværsaftale. Derfor er udgangspunkt, at hvis samværet foregår hos samværsforælderen, kan bopælsforædleren ikke bestemme dette.

Samværsforælderen kan selv bestemme, hvad der skal foregå under samværet, hvis samværet bliver afholdt hos samværsforælderen og ikke hos bopælsforælderen. Samværsforælderen kan bl.a. bestemme, hvad barnet skal have at spise og hvem barnet skal være sammen med under samværet. Det betyder, at samværsforælderen også selv kan bestemme, om barnet skal møde en ny kæreste eller lignende. Det er altså ikke noget, som bopælsforælderen har indflydelse på.

Hvis der er tale om samvær hos bopælsforælderen, kan denne potentielt bestemme det. Det kan være samvær hos bopælsforælderen af hensyn til barnets alder og lignende. Bopælsforælderen kan selv bestemme, hvem han/hun vil lukke ind på sin grund, så længe bopælsforælderen overholder samværsaftalen.

Far har derfor ikke ret til, at tage en ny kæreste med under samvær, hvis samværet foregår hos mor.

I samværsaftalen kan I aftale, at der skal være særlige betingelser for gennemførsel af samværet. Det kan for eksempel aftales, at “Det er en betingelse for gennemførsel af samværet, at samværsforælderen er alene med barnet, da samværet ellers bortfalder” eller: “det er en betingelse for gennemførsel af samværet, at bopælsforælderen har godkendt personer, som er til stede under samværet, bortset fra familiemedlemmer og venner XX og XX”.

Jeg håber, at dette var svar på dit spørgsmål.

Mvh
Alexander Bojsen
Jurist og rådgiver på eJura.dk

Få juridisk rådgivning her.

Få e-bog om samvær, forælder rettigheder og bidrag

Du kan få en ‘smagsprøve’  på vores e-bog om samvær, forælder rettigheder og bidrag herunder uden, at det skal koste dig en krone. 

I e-bogen får du styr på:

  • Hvor meget du har ret til at se dit barn og reglerne for dette
  • Om du kan bestemme over dit barn ift. skolevalg, daginstitution, navn, bopæl osv.
  • Hvad du skal sige i Familieretshuset i forbindelse med fx en samværssag for (inkl. liste over gode argumenter)
  • Hvad du kan gøre, hvis den anden forælder ikke overholder samværet
  • Hvad der sker i fogedretten
  • Finde ud af reglerne for økonomiske bidrag som fx børnebidrag, konfirmationsbidrag og uddannelsesbidrag

Skriv dit navn og din e-mail (skal være din korrekte e-mailadresse, da vi sender smagsprøven på e-bogen til din mail) herunder og få smagsprøve-versionen i din indbakke:

 

1 kommentar

  • Alexander Bojsen, uddannet jurist og cand.jur.

    Hvis du har brug for juridisk rådgivning, kan du booke rådgivning her: https://ejura.dk/raadgivning/

  • Comments for this post are closed.