Hvad koster et testamente eJura

Hvad koster et testamente? SÅ billigt kan det gøres år 2021

Hvad koster et testamente? Hvad koster det at lave? Hvad er prisen? Hvilken pris har et notartestamente i forhold til et vidnetestamente? Hvor meget kan man spare, hvis man selv kan udfylde en skabelon? Og hvad skal man være opmærksom på, hvis man køber en skabelon uden rådgivning?

Det og meget mere kan du læse om i denne artikel.

Her på eJura.dk kan du finde en række billige skabeloner til testamente. Men de er uden rådgivning, og vi har ikke skabeloner til alle forhold (hvis en af jer fx har særbørn/børn uden for ægteskab, skal der laves særligt testamente).

Hvis du vil have oprettet et testamente med hjælp fra jurist eller advokat kan du få uforpligtende tilbud her.

Læs hele artiklen herunder.

Hvad koster et testamente?

“Hvad koster et testamente? Det er sikkert dyrt! Og nok også besværligt!”

Pris på testamente er faktisk ikke så dyr, som mange tror. Og det er sådan set heller ikke særlig besværligt. Læs med herunder.

Pris på testamente afhænger bl.a. af:

 • Ønsker du at lave notartestamente eller vidnetestamente?
 • Kan du selv udfylde testamentet og stadig sikre, at det er juridisk gyldigt?
 • Har du behov for rådgivning fra jurist/advokat fx om reglerne, tidsbestilling hos notaren osv.?

Du skal blandt andet være opmærksom på, at hvis du vælger at oprette notartestamentet, vil det koste dig 300 kr. yderligere. Det skyldes, at du skal betale 300 kr. i retsafgift til skifteretten, når du skal underskrive testamentet foran notaren.

Derudover skal der betales for selve indholdet i testamentet, så det er formuleret juridisk korrekt. Du skal vælge mellem en skabelon eller testamente fra bunden med hjælp fra jurist eller advokat.

Tip: Vælg et notartestamente frem for vidnetestamente. Med notartestamentet er du 100% sikker på, at det kommer til skifterettens kendskab, når du går bort. Det koster dog 300 kr. i retsafgift til skifteretten.

Hvis du opretter et vidnetestamente er der ikke nogen retsafgift. Dog anbefales vidnetestamenter ikke, da de let kan blive væk og ikke automatisk kommer frem, hvis du afgår ved døden!

Derudover skal du overveje, om du blot skal købe en skabelon, eller om du har brug for en jurist eller advokat til at lave testamentet fra bunden.

Fordelen ved testamenter som skabeloner er, at de er billigere.

Ulempen er, at du kan risikere, at testamentet bliver erklæret ugyldigt, fordi du ikke udfylder det korrekt. Derudover kan du også risikere, at testamentet ikke kommer til at efterleve dine ønsker, fordi der ikke er taget højde for de forskellige forhold, som du skal være opmærksom på. En klassisk fejl er fx, at testamentet ikke tager højde for reglerne for tvangsarv, og at testamentet derfor helt eller delvist bliver erklæret ugyldigt.

Og ønsker du at ‘tage chancen‘ og risikere, at det testamente, som du opretter, bliver erklæret ugyldigt?

(Artiklen fortsætter under billedet…)

Hvad koster et notartestamente i forhold til vidnetestamente
Prisen på et testamente afhænger bl.a. af, om du vil lave et notartestamente eller et vidnetestamente. Notartestamentet koster 300 kr. i retsafgift. Men de anbefales ikke at oprette vidnetestamente, da det ikke automatisk kommer til skifterettens kendskab, når du afgår ved døden.

Testamente pris

Kan du selv udfylde en skabelon og tage højde for de forskellige regler?

Eller vil du være 100% sikker på, at testamentet er gyldigt og få lavet testamentet med hjælp fra en jurist eller advokat?

Alt afhængig af, hvilken løsning du vælger, vil prisen svinge fra 150 kr. til over 6.000 kr.

Priserne på et testamente er normalt ca.:

 • Testamente skabelon pris: 150-500 kr. pr. skabelon
 • Testamente fra bunden: 2.500-6.000 kr. inkl. rådgivning fra jurist eller advokat

Det svinger selvfølgelig fra udbyder til udbyder (alt afhængig af juristen eller advokaten el. lign.). Men priserne ligger cirka deromkring. Du kan få uforpligtende tilbud her.

Hvis du ønsker at oprette et notartestamente, koster det desuden altid 300 kr. i retsafgift til skifteretten.

Testamente skabelon eller jurist/advokat?

Du skal vurdere, om du tør ‘tage chancen’ og lave et testamente ud fra en skabelon eller lignende og bruge tiden på at sætte dig ind i de forskellige testamente regler, eller om du bare vil have en jurist eller advokat til at stå for det hele (så du er 100% sikker på, at det er juridisk gyldigt, og du kan få svar på dine eventuelle spørgsmål).

Du kan se, hvilke skabeloner vi har under vores side: “Testamente skabeloner“. Vores priser for en testamente skabelon ligger fra 150 kr. og opefter pr. skabelon.

Skabelonerne tager dog ikke højde for din konkrete situation, og hvis du ændrer i det, kan du risikere uheldige konsekvenser. Du kan med andre ord risikere, at hvis du udfylder det forkert, at det helt eller delvist bliver erklæret ugyldigt. Derudover skal du selv lave papirer til notaren, bestille tid osv.

Tip: Vil du være helt sikker på, at testamentet opfylder dine behov og ønsker? Og at det ikke erklæres ugyldigt, fordi du har udfyldt det forkert, eller ikke taget højde for de forskellige regler? Så få en jurist eller advokat til at hjælpe dig for 2.500-6.000 kr.

Sådan er det med alle juridiske skabeloner. Hvis du ikke udfylder dem korrekt, har misforstået reglerne, eller bare ikke sat dig ordentligt nok ind i reglerne, kan du risikere, at det ikke vil være gyldigt.

Få uforpligtende samtale om udarbejdelse af testamente fra jurist her.

Derudover hjælper vi med de forskellige regler, så du bedre kan være sikker på, at testamentet ikke bliver erklæret ugyldigt. Vi kan fx hjælpe dig med reglerne for arveklasser, hvem arver hvad, uskiftet bo, tvangsarv og meget mere.

Du kan finde flere artikler om testamente og arv under vores sektion “Testamente og arv“.

(Artiklen fortsætter under billedet…)

Testamente pris skabelon kontra jurist eller advokat
Når du skal oprette testamente, skal du overveje, om du selv vil udfylde testamentets indhold ud fra en skabelon eller lignende. Eller om du vil have hjælp til at lave testamentet fra jurist/advokat. Hjælp fra jurist/advokat er det sikreste og oftest bedst, men også dyrere.

Notartestamente pris

Hvad koster et notartestamente?

Prisen for notartestamentet afhænger (som nævnt tidligere) af, om du benytter dig:

 1. af en skabelon eller lignende service, eller
 2. om du får hjælp til at oprette notartestamentet af en jurist eller advokat.

Priserne er som nævnt tidligere ca.:

 • 150-500 kr. for en skabelon
 • 2.500-6.000 kr. for hjælp fra en advokat eller jurist

Derudover skal du ved oprettelse af notartestamente også betale for en retsafgift på 300 kr. til notaren i skifteretten.

Så hvad koster et testamente, hvis det skal være et notartestamente? Du skal betale i alt:

 • 150-6.000 kr. for selve indholdet til testamentet (alt afhængig af, om du køber skabelon eller får hjælp fra advokat/jurist) OG
 • 300 kr. i retsafgift til skifteretten for oprettelse af notartestamentet

Du kan læse mere om mulighederne for at få hjælp fra en jurist til testamentet herunder.

Hvad koster et testamente, hvis du skal have jurist til at lave det?

Hvad koster et testamente med hjælp fra en uddannet jurist eller advokat?

Hvis du vil være helt sikker på, at testamentet bliver gyldigt, skal du have hjælp fra en jurist eller advokat.

Det svinger meget fra advokatkontor til advokatkontor eller fra jurist til jurist, hvor meget det koster at lave testamente.

Som nævnt tidligere er priserne normalt fra 2.500-6.000 kr. Nogle advokatkontorer tager dog endnu mere i pris for testamentet, hvis der fx er nogle helt særlige behov, der kræver mere tid.

Her på eJura.dk tager vi os ikke betalt for den tid, vi bruger. Så uanset om vi bruger 1 time eller 5 timer på at lave testamentet, er prisen den samme for dig. Derudover har vi ubegrænset rådgivning, så du kan ringe og skrive lige så meget til os, som du ønsker.

Få tilbud på hjælp til testamenter her

Overvejer du at få lavet testamente?

Få en uforpligtende snak med en advokat eller jurist om at få lavet testamente her:

 

KONTAKT ADVOKAT/JURIST OM TESTAMENTE HER

 

Hvad koster et testamente eJura