Opret testamente eJura.dk

Opret testamente – SÅDAN opretter du testamentet i år 2019

Opret testamente i dag, før det er for sent. Vær dog opmærksom på, hvordan du opretter det. Det er forskelligt ift. om det er notartestamente eller vidnetestamente, om du vil købe skabelon eller have jurist/advokat til at lave det fra bunden. 

Det og meget mere kan du læse om i denne artikel.

Får du brug for hjælp til oprettelsen af testamente, kan vi hjælpe dig til fast pris på 2.999 kr. inkl. ubegrænset rådgivning og eventuelle papirer til notaren. Kontakt os her for at høre mere.

Læs hele artiklen herunder.

Opret testamente – få det gjort i dag

Opret testamente nu – ellers kan du risikere, at det pludselig er for sent.

Oprettelse af testamente er ikke bare for rige personer. Du skal oprette testamente for bl.a. at undgå, at de efterladte kommer op og skændes over arven. Fx fordi flere personer vil have samme ejendel (hvis det fx har affektionsværdi eller lignende).

Hvis flere vil have det samme, kan du risikere, at det ender i retssager og skænderier blandt de efterladte.

Udover du kan bestemme, hvem skal have hvad (fortrinsret), kan du også overveje brugsret/beboelsesret, forkøbsret, båndlæggelse af arv, uskiftet bo, regler for hvem der skal begunstiges og meget mere.

Du skal finde ud af, hvordan du ønsker at oprette testamentet (skabelon eller lavet fra bunden af jurist eller advokat). Derudover skal du bestemme, om du ønsker at oprette notartestamente eller vidnetestamente.

Dette kan du læse mere om herunder.

Skabelon mv. eller hjælp fra jurist/advokat?

Vil du oprette testamente? Så skal du tage stilling til, hvordan du vil oprette testamentet.

Du kan fx vælge mellem:

  1. Opret testamente ved køb af skabelon eller
  2. Opret testamente med hjælp fra jurist eller advokat

Om du skal oprette testamentet ved at købe en skabelon, eller om du skal have hjælp fra en jurist eller advokat afhænger bl.a. af, hvor meget tid du selv gider bruge på at sætte dig ind i reglerne samt dit budget.

Hvis du køber en skabelon eller lignende ‘standardiseret’ testamenteydelse, skal du selv være 100% sikker på, at det bliver gjort korrekt. Hvis det ikke bliver udfyldt korrekt, kan du risikere, at det bliver erklæret ugyldigt, fordi testamentet ikke overholder reglerne i arveloven, og at dine ønsker ikke vil blive efterlevet, når du går bort

Her på eJura.dk har vi forskellige skabeloner, som du kan overveje. Men måske kan det bedre betale sig at få hjælp fra en jurist eller advokat?

Med hjælp fra jurist eller advokat, kan du være mere sikker på, at det hele bliver lavet korrekt, så du undgår et helt eller delvist ugyldigt testamente. Her på eJura.dk har vi desuden UBEGRÆNSET rådgivning, når du køber testamentet fra bunden til 2.999 kr.

Når du har overvejet, om du vil prøve selv at udfylde en skabelon, eller om du vil have en jurist eller advokat til at hjælpe dig med det hele, skal du overveje, om det skal være et notartestamente eller vidnetestamente, som du vil oprette. Det kan du læse mere om herunder.

(Artiklen fortsætter under billedet…)

Opret testamente skabelon eller advokat eller jurist
Hvis du vil oprette testamente, skal du først finde ud af, om du vil oprette det med hjælp fra skabelon eller hjælp fra jurist/advokat.

Opret notartestamente

Der er overordnet set 2 typer testamenter, som du kan oprette:

  1. Notartestamente
  2. Vidnetestamente

Men hvilket skal du vælge?

Her på eJura.dk anbefaler vi næsten altid notartestamentet.

Fordelen ved oprettelse af notartestamentet er, at testamentet automatisk kommer frem hos skifteretten, når du går bort. Notartestamenter kan aldrig blive væk, når de først er oprettet korrekt. Derudover er der ingen, der kan betvivle, at det er dig, der har oprettet det, og det er dig, der har underskrevet det, fordi notaren har bekræftet dette.

Ulempen ved oprettelse af et notartestamente er, at det koster en retsafgift på 300 kr. til skifteretten. Derudover synes nogle, at det er besværligt at skulle stå for papirer til notaren samt skulle op i skifteretten for at underskrive det foran notaren. Dog er det ofte mindst lige så besværligt at oprette vidnetestamente, som du kan læse mere om længere nede i artiklen.

Du kan læse mere om at oprette notartestamente i vores artikel om notartestamente.

Men hvad hvis du overvejer at oprette vidnetestamente? Så læs med herunder.

Opret vidnetestamente

Overvejer du at oprette vidnetestamente?

Oprettelse af vidnetestamente sker ved, at du finder 2 vidner, som du får til at underskrive testamentet. Du skal selv sørge for, at vidnetestamentet ikke bliver væk. Hvis det bliver væk, eller en arving bortskaffer det,

I forbindelse med oprettelsen skal vidnerne samtidig give en erklæring. Hvis de ikke gør dette, vil testamentet blive erklæret ugyldigt!

Der gælder særlige regler for vidnerne, hvis du vil lave et vidnetestamente. Overordnet set må de ikke være begunstigede i testamentet, og de må heller ikke have en relation til nogle, der bliver begunstiget. Dette skyldes, at der ellers vil være en interessekonflikt.

Fordelen ved vidnetestamentet er dog, at prisen er lavere, fordi du ikke skal betale nogen retsafgift. Du skal kun betale for selve skabelonen til testamentet eller betale for at få jurist eller advokat til at lave testamentet for dig. Derudover skal du ikke hen i skifteretten. Vidnerne skal blot være tilstede ved oprettelsen.

(Artiklen fortsætter under billedet…)

Opret notartestamente eller vidnetestamente
Du skal overveje, om du vil oprette et notartestamente eller vidnetestamente. Det anbefales at oprette et notartestamente, men dette koster 300 kr. i retsafgift yderligere, og der skal laves bestemte papirer til notaren.

Hvad koster et testamente?

Men hvad koster det at oprette testamente?

Opret testamente med hjælp fra eJura.dk fra 150-2.999 kr. alt afhængig af, hvad du har behov for.

Prisen varierer alt efter, om du vil lave testamentet med hjælp fra en skabelon og selv udfylde testamentet, eller om du vil have en jurist som os til at lave indholdet til testamentet for dig.

Normalt koster testamenter ca.:

  • 150-500 kr. for skabelon til testamente
  • 2.500-6.000 kr. for hjælp fra jurist eller advokat til at lave testamentet

Her på eJura.dk laver vi testamenter fra bunden, så du er sikker på, at det opfylder dine behov og ikke bliver erklæret ugyldigt. Det gør vi til en pris på 2.999 kr. Med i prisen får du ubegrænset rådgivning.

Ved oprettelse af testamentet hos notaren, skal du desuden betale 300 kr. i retsafgift til notaren.

Læs om priser på testamenter mv. i vores artikel: “Hvad koster et testamente“.

Du kan læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med oprettelse af testamente herunder.

Opret testamente med hjælp fra jurist her

Opret testamente med hjælp fra jurist her på eJura.dk.

Vi kan oprette testamente ved at lave det fra bunden ud fra dine ønsker og behov. Vi kan klare det hele pr. telefon og e-mail. Vi har en fast pris på 2.999 kr. inkl. moms.

Med i prisen for oprettelse af testamente her på eJura.dk får du UBEGRÆNSET rådgivning. Du kan derfor stille alle de spørgsmål, du måtte have – og prisen er det samme. Prisen er også den samme, uanset om vi bruger 1 time eller 5 timer på at lave testamentet.

Derudover hjælper vi med papirerne til notaren, bestille tid til notaren, sørge for begunstigelseserklæring til pensions- og forsikringsselskab og meget mere.

Kontakt os her for uforpligtende at høre mere om, hvordan vi kan oprette testamente for dig:

 

1498884166_Arrow_Download

FÅ LAVET TESTAMENTE AF JURIST HER

 

Sharing is caring. Del gerne denne artikel på de sociale medier 🙂