3 gode råd hvis du overvejer at søge erstatning

Overvejer du at få erstatning? Inden du kontakter en advokat kan du gøre forarbejdet i forvejen. På den måde kan du blive klogere og spare mange penge, du ellers skulle have brugt hos advokaten.

1. Undersøg om der overhovedet er en erstatningssag

Først og fremmest skal du danne dig er overblik over, hvorvidt der overhovedet er en erstatningssag.

Du kan spare mange penge ved at have undersøgt erstatningsreglerne. Nogle ser sig sure på andre og skynder sig straks at tro, at de kan få en erstatningssag ud af det som en slags hævn.

Et eksempel er for eksempel hvis man har været til en småslagsmål i byen en fredag aften. Fordi du har fået lidt hudafskrabninger af ham den dumme, der skubbede til dig, vil du altså IKKE kunne få erstatning fra ham. Jovist, du kan politianmelde ham og forsøge med noget godtgørelse af en art.

En af hovedbetingelserne i erstatningsretten er nemlig, at der skal være lidt et tab. Hvis der ikke er noget tab, enten som personskade eller tingsskade, kan man ikke få erstatning for det.

Derudover skal du være opmærksom på, om der er tale om egen skyld. Det kan få erstatning nedsat eller helt bortfalde.

Her på FriJura.dk har vi skrevet en artikel, der hurtigt kan give dig et overblik over, om din sag lever op til de betingelser, der er for at kunne få erstatning er lovgivningen her: Kan jeg få erstatning? Her er de overordnede regler for erstatning.

2. Få dokumenteret det hele så godt som muligt

Det er ikke ualmindeligt at komme ud for at skadevolderen eller skadevolderens forsikring pludselig begynder at nægte. Heller ikke selvom du måske snakkede med skadevolderen om skaden lige efter den var sket – dagen efter kan han pludselig af en eller anden grund have skiftet mening.

Better safe than sorry! Heller være på den sikre side uanset hvad og få dokumenteret det hele så godt som muligt.

Hvis det er en personskade, skal du få alle de nødvendige papirer fra både skadestuen og din læge, mens hvis det er tingsskade skal du tage billeder af skaden.

Generelt er kameraet i mobiltelefonen et rigtig godt redskab, da der er datokode i, så man kan se, hvornår billederne er taget. Få derfor dokumenteret skaden så godt som muligt så hurtigt som muligt ved at tage nogle billeder.

Var der nogle vidner? Hvis der var vidner, kan det hjælpe dig i en erstatningssag. Få vidnernes navn og kontaktoplysninger.

Hvis der er sket en hundeskade eller et slagsmål eller lignende, skal du ligeledes melde sagen til politiet.

3. Få hjælp fra en advokat eller lignende

Det sidste råd i denne artikel vil være at søge hjælp hos en advokat eller lignende.

En advokat vil hjælpe DIG med at få den erstatning, som du er berettiget til.

I nogle erstatningssager accepterer skadelidte langt under det krav, som skadelidte egentlig burde have haft. Skadelidte er blot glad for at have modtaget noget og forsikringsselskaberne er glade for at kunne indgå en aftale om et tilpas lille beløb for dem (de sparer jo så meget, som de kan slippe af med).

Men hvorfor tage til takke med 100.000 kr., hvis du egentlig er berettiget til 200.000 kr.? Det er det, en advokat vil kunne hjælpe dig med.

Advokaten klarer sagsbehandlingen, papirarbejdet, kommunikationen til de rette parter. Nogle advokater har også no cure no pay. Det betyder, at hvis du ikke får erstatning, tager advokaten ikke noget salær for at hjælpe dig.

Der findes mange forskellige advokatfirmaer. Bedst er det at indhente tilbud fra flere forskellige. På den måde sikre du dig både den bedste pris og den bedste kvalitet.

Agera er en virksomhed, der giver dig tre forskellige uforpligtende tilbud fra tre specialister på området. Herefter kan du vælge at takke ja eller nej til de tre tilbud. Du bestemmer helt selv, om du vil benytte en af de tre.

FÅ 3 TILBUD FRA ADVOKATER