Opret familielån med gældsbrev

Et familielån er en lån mellem to familiemedlemmer. Det kan enten være rente- og afdragsfrit for at undgå, at modtageren skal betale afgift, eller som et almindeligt lån med renter og evt. aftale om afdrag.

Uanset hvad der er formålet med familielånet er det vigtigt, at det bliver skrevet ned juridisk korrekt. Dette kaldes også for et gældsbrev.

Hvis du vil være sikker på at undgå fejl, er det en god idé at få hjælp fra en jurist til at oprette familielånet og formulere gældsbrevet.

1.999 kr.

Undgå fejl og lad en jurist lave gældsbrevet

 • Juridisk gyldigt dokument i Word-fil. Du skal blot rette det med gult og tilføje til jeres situation

Fast pris inklusiv ubegrænset rådgivning

Overvejer du at få oprettet et lån til et familiemedlem? Eller en anden som for eksempel en ven, kollega, bekendt eller lignende?

Så kan vi på eJura.dk hjælpe dig. Det er vigtigt, at der bliver udarbejdet et juridisk korrekt gældsbrev. Gældsbrevet er lånebeviset mellem aftaleparterne (låntager og långiver). Uden gældsbrevet kan du risikere, at lånet ikke er juridisk gyldigt.

Familielånet kan være en god idé for at undgå, at familiemedlemmet skal betale afgift af en gave. Ønsker du for eksempel at give dit barn en gave på en værdi over 67.100 kr. (år 2020-sats), kan du undgå, at dit barn skal betale skat ved at få oprettet et juridisk gyldigt familielån.

Her på eJura.dk kan vores juridiske rådgivere hjælpe dig med at lave et gyldigt lån for 1.999 kr. inkl. moms. Med i prisen får du ubegrænset juridisk rådgivning, så du kan få svar på alle dine eventuelle spørgsmål.

Prisen inkluderer:

 • Juridisk gyldigt gældsbrev (låneaftale) udarbejdet af jurist
 • Fast pris - ingen 'ubehagelige overraskelser'
 • Ubegrænset rådgivning - få svar på alle din spørgsmål

Kontakt os ved at klikke herunder for at høre mere.

KONTAKT OS HER FOR AT HØRE MERELK


 

Ofte stillede spørgsmål om familielån

Herunder kan du læse nogle af de spørgsmål, som vi ofte får.

Kan jeg give penge til fx mit barn uden at han/hun skal betale skat?

Med et familielån kan du give 67.100 kr. skattefrit i år 2020 til "de nærmeste". Du kan læse mere om, hvem der er de nærmeste længere nede.

Hvis du vil give en gaver til en værdi derover, kan du undgå, at modtageren af gaven skal betale skat ved at oprette et familielån. Familielånet skal nedskrives i et såkaldt "gældsbrev". Gældsbrevet kan du nedskrive med den skattefrie sats hvert år, indtil der ikke længere skyldes noget.

Der gælder der nogle strikse krav til gældsbrevet. For eksempel skal det være et anfordringslån, og nedskrivningen må ikke være aftalt på forhånd.

Du kan få hjælp fra en jurist til at udarbejde gældsbrevet til en fast pris på 1.999 kr. inkl. moms her på eJura.dk.

Hvem er familielånet relevant for?

Som navnet antyder, er et familielån særligt relevant for familiemedlemmer. Denne lånetype oprettes særligt for den gruppe, der ifølge boafgiftsloven kaldes "de nærmeste". Formålet er som regel (men ikke altid) at undgå, at modtageren skal betale skat af en gave af særlig høj værdi.

"De nærmeste" må kun modtage op til 67.100 kr. afgiftsfrit efter boafgiftslovens regler.

"De nærmeste" er:

 • Dine børn, stedbørn, børnebørn m.v. (også adoptivbørn)
 • Dine forældre (også adoptivforældre)
 • Dine bedste forældre
 • Dine stedforældre
 • Personer, som du har boet sammen mindst de sidste 2 år (for eksempel samlevere/kærester eller søskende)
 • Ugift Enke eller enkemand efter et af dine børn
 • Plejebørn, der har haft bopæl hos gavegiver i en sammenhængende periode på mindst 5 år, når opholdet er begyndt, inden plejebarnet fyldte 15 år, og højst en af plejebarnets forældre har haft bopæl hos gavegiver sammen med plejebarnet

Ønsker du at give en gave til en værdi over 67.100 kr. til én af ovenstående, er det en god idé at få oprettet et familielån juridisk korrekt.

Hvor lang tid tager det at få oprettet familielånet?

Når vi først har fået de relevante oplysninger fra dig tager det som regel højst 2-3 hverdage.

Hvad koster det at få en jurist til at hjælpe med lånet?

Vi har en fast pris på 1.999 kr. inkl. moms og inkl. ubegrænset rådgivning.

Hvis du selv kan udfylde en skabelon og forstå konsekvenserne af det, du skriver, kan du købe vores skabelon her: familielån skabelon.

Ønsker du at få en jurist til at hjælpe med lånet, kan du udfylde nedenstående kontaktformular, hvorefter vi kontakter dig hurtigst muligt.


 

 • Kontakt os for at høre mere om gældsbrev og familielån