Forhandle gæld ned

Vil du forhandle gæld ned? Få gode råd her.

I denne artikel giver vi dig gode råd til at forhandle gæld ned med en du skylder penge, en kreditor. Hvis du gerne vil komme af med gæld, er der mange penge at spare ved at forhandle med en kreditor, og det er noget, som man ikke ved, at man kan. Men det kan man faktisk sagtens!

Hvad kan man forhandle med kreditorerne om?

Når du skal forhandle gæld ned, skal du have gjort dig klart, at du kan forhandle om forskellige ting. På den måde kan du spare penge. Du kan nemlig indgå en aftale om, at du kun betaler noget af gælden og resten bliver slettet. Du kan måske også forhandle dig frem til at betale en fordelagtig afdragsordning.

Mulighederne er flere. De mest almindelige ting af forhandle med kreditorerne er:

  • At slippe for at betale en vis procentdel af kravet fx 50% mod at betale det aftalte her og nu
  • At slippe for at betale renterne
  • At slippe for at betale omkostningerne (inkassogebyr, rykkere, salær mv.)
  • At dele gælden op, så der betales i afdrag OG undgå at betale hele kravet, men måske kun en vis procentdel
  • At lave en helt almindelig betalingsaftale, altså en afdragsordning

 

1498884166_Arrow_Download

FÅ PROFESSIONEL HJÆLP TIL AT FORHANDLE GÆLD NED HER

ER

Hvordan kan man forhandle gæld ned? Overbevis dem

Det hele handler om at kunne overbevise dem. Og hvordan gør man så dette?

Du skal kunne se situationen fra deres side. Der skal være en fordel for DEM. Hvis der ikke er noget, du kan lokke med for dem, så vil de være sværere at kunne forhandle med.

Hvad kan en fordel være?

Du kan for eksempel spare op, så du kan betale en del af kravet til en af kreditorerne. Det er også det, man kalder en akkordaftale. Du kan læse mere om metoderne til at indgå generelle aftaler med kreditorerne i vores artikel Hvordan indgår man aftaler med en kreditor, som man skylder penge?

Ved at ringe til en kreditor, som du skylder i alt 6.000 kr. og sige: “Jeg kan give jer 3.000 kr. her og nu mod at I sletter resten”, kan de se en fordel. De får nogle penge her og nu. Penge, som de måske ellers aldrig ville se noget til.

Hvad gør jeg, hvis de svarer: “Det kan du godt droppe, betal det hele, du!”.

Så sig, at så går du bare til den næste kreditor, og så får de bare de 3.000 kr. Selv hvis du ikke har andre kreditorer (folk du skylder penge til), så sig det alligevel. Det er det værste en kreditor kan høre. De vil allerhelst af alle have pengene frem for deres konkurrenter – de andre inkassofirmaer og advokatfirmaer (kreditorer).

50% er måske også ret lavt sat. Men lav en smertetærskel for dig selv. Det er lidt ligesom, hvis du skal købe en brugt cykel. Så kan du også starte med at prutte lidt om prisen. Det skader jo ikke. Og hvis den ikke går, så kan du altid prøve at prutte lidt mindre end før.

På samme måde kan du med fordel, inden du ringer til kreditorerne, lave en aftale med dig selv om, at du først prøver med 50%, og hvis de ikke går med til dette, så prøver du 75%. Det kræver selvfølgelig også, at du har sparet 75% af kravet op, før du kan love dem det. Du må ALDRIG love dem noget, du ikke kan overholde.

I stedet for at prøve at forhandle med en vis procentdel, kan du også forsøge at forhandle en god afdragsordning, så du ikke behøves at betale så meget om måneden, men stadig undgår at skulle blive kontaktet og presset af kreditorerne.

Hvis du lidt nerver, kan det anbefales, at du skriver ned, hvad du vil sige og derefter forsøger at sige det højt for dig selv. Det kan virke fjollet, men det virker altså!

Brug en rådgiver til at forhandle gæld ned

Det kan være grænseoverskridende at skulle forhandle med kreditorerne. Hvis du slet ikke selv har mod på det, kan du få en rådgiver til at gøre det for dig.

Du kan både prøve at benytte en gratis rådgiver eller en betalt.

En gratis har dog den store ulempe, at det typisk blot er frivilligt arbejde, og det foregår efter deres tidsrammer. Det kan betyde, at forhandlingerne trækker meget i langdrag og ikke bliver til noget.

En betalt rådgiver som for eksempel en advokat eller jurist gør det dog efter DIN tidsramme. Det vil sige, når du har betalt en rådgiver, bliver det gjort inden for forholdsvis kort tid. Selvom en advokat eller jurist tager sig betalt, kan det godt anbefales i forhold til det, du kan spare og alt det besvær ved selv at ringe. Fremlæg dit budget for juristen eller advokaten, inden I aftaler en pris, og så skal I nok kunne finde en løsning.

Vær dog opmærksom på at få lagt et maksbeløb på, så advokaten ikke lige pludselig bruger adskillige timer på dette, og du får en kæmpe regning til sidst.

 

 

1498884166_Arrow_Download

FÅ PROFESSIONEL HJÆLP TIL AT FORHANDLE GÆLD NED HER

 

Få gratis budgetskema og bliv gældsfri

Vil du gerne blive gældsfri uden at få hjælp fra gældsrådgiver?

Det første du skal  gøre er at få oversigt over din økonomi. For at få det skal du bruge et ordentligt budgetskema, hvor du indtaster dine indtægter og udgifter samt laver en gældsoversigt og udregner rådighedsbeløbet.

Kompliceret? Nej, læs med her. Alt dette kan du nemlig let gøre ved at downloade vores gratis budgetskema ved at skrive din e-mailadresse herunder:

Du kan lære selv at lægge budgettet samt hvordan du forhandler gælden ned i e-bogen “Bliv gældsfri” eller lade os gøre arbejdet for dig:

 

 

1498884166_Arrow_Download

FÅ PROFESSIONEL HJÆLP TIL AT FORHANDLE GÆLD NED HER

 

Forhandle gæld ned