Kan ikke betale gæld, kan de tvinge mig

Kan ikke betale gæld – kan de tvinge mig? Få svaret her.

Kan ikke betale gæld – kan de tvinge mig? I denne artikel får du svar på, om andre kan tvinge dig til at betale gæld.

Hvis du har betalt for sent vil det blive betegnet som gæld. Det betyder, at du skylder nogle penge væk. Dem/den, der skyldes penge til, kaldes også kreditor, mens den/dem, der skylder penge også kaldes debitor. Der vil typisk blive lavet en sag, som kaldes en inkassosag, da kreditorerne vil “indkassere” pengene.

Mange debitorer er i tvivl om, hvad kreditorerne kan og ikke kan. Derfor vil vi i denne artikel forsøge at give et overblik over, hvad kreditor kan, selvom du ikke har betalt til tiden og sagen eventuelt er gået til inkasso.

Kan ikke betale gæld – kan kreditor tvinge mig til at indgå afdragsordning?

Nej, hvis du ikke har mulighed for at betale gælden, kan kreditor ikke gøre noget, medmindre der er tale om gæld til det offentlige (som du kan læse om lidt længere nede).

Kreditor, altså dem, der skyldes penge til, kan IKKE tvinge dig til at indgå en betalingsaftale. Uanset hvor mange penge du har. De kan foretage udlæg i nogle af dine ejendele, hvis sagen kommer for fogedretten, hvilket du kan læse mere om i vores artikler om fogedretten.

Så uanset hvor presset du føler dig af kreditorerne, så husk på, at de ikke kan tvinge dig til at indgå en betalingsaftale. De kan foretage udlæg i fogedretten, men det er også det.

BLIV GÆLDSFRI MED E-BOGEN “BLIV GÆLDSFRI” – LÆS MERE HER

Det offentlige kan dog…

Der er dog lidt andre regler for det offentlige. De kan lidt mere end almindelige kreditorer. For eksempel kan de foretage det, som kaldes lønindeholdelse.

Lønindeholdelse vil sige, at de øger trækprocenten – det vil sige det, du betaler i skat – til betaling for kravet til det offentlige.

På den måde kan de mere eller mindre tvinge dig til at afdrage på gælden. Men det er som nævnt kun gæld til det offentlige fx skat, moms, told, børnebidrag, SU eller lignende.

Kan udlejer kræve, jeg betaler gæld?

Hvis kreditor er din udlejer gælder samme regler som ovenfor.

Dog er det meget vigtigt for dig at huske på, at hvis kreditor er udlejer, vil udlejeren kunne udsætte dig. Det vil sige smide dig ud af din bolig, hvis du ikke betaler.

Kan forsyningsselskab som fx Dong kræve, jeg betaler gæld?

Hvis kreditor er et forsyningsselskab for eksempel Dong Energy, så vil de kunne foretage en udkørende fogedforretning med henblik på at afbryde el-måleren.

Husk derfor at betale til forsyningsselskaber, så du ikke pludselig står uden el og uden køleskab og fryser.

Brug for hjælp til gæld?

Har du brug for mere hjælp? Hvis du har gæld, som du ikke kan betale, er der hjælp at hente. E-bogen “Bliv gældsfri” hjælper dig med at blive gældsfri:

1498884166_Arrow_Download

BLIV GÆLDSFRI MED E-BOGEN “BLIV GÆLDSFRI” – LÆS MERE HER

Det første du skal bruge er et ordentligt budgetskema, hvor du indtaster dine indtægter og udgifter samt laver en gældsoversigt og udregner rådighedsbeløbet.

Alt dette kan du let ved enten at købe e-bogen “Bliv gældsfri” eller ved at downloade vores gratis budgetskema ved at skrive din e-mailadresse herunder: