Hvad er frivillig akkord?

Hvad er en frivillig akkord? Få svaret her

Hvis du har oparbejdet gæld kan du forhandle en frivillig akkord med kreditorerne, så de får deres penge, mens du ‘sparer’ noget af gælden.

Akkord som afdragsordning

En akkord er en aftale mellem dig og kreditor om at nedsætte en del af gælden mod at de får betaling enten her og nu eller betaling i afdrag.

Hvis du for eksempel skylder 100.000 kr. til en kreditor, kan du foreslå kreditoren at betale 75% af gælden, mod at de får dem som aftalt for eksempel over en perioden på 5 år – og så slettes de sidste 25%. Det vil sige, du betaler 75.000 kr. mod at du bliver gældsfri til den kreditor efter de fem år.

Det kræver så at du overholder aftalen. Hvis du ikke overholder aftalen, kan kreditor kræve, at du skal betale det fulde krav igen fra den dato, du ikke overholder aftalen. Og så er det lidt spild, at du har indgået en aftale og betalt noget, men ikke kan overholde den helt.

BLIV GÆLDSFRI MED E-BOGEN “BLIV GÆLDSFRI” – LÆS MERE HER

Akkordaftale mod at betale med det samme

Måske er det lige blevet den første i måneden, og du har fået løn. Eller du har måske fået børnepenge eller
lignende. I stedet for at bruge de penge på alt muligt andet, kan du med fordel forhandle med kreditorerne om disse penge.

Hvis du for eksempel skylder en kreditor 5.000 kr. i alt, og du måske har 3.000 kr. i overskud fra løn, børnepenge eller lignende, så kan du tilbyde disse penge mod at resten betales.

Du kan måske starte med at kontakte kreditor og foreslå at betale halvdelen af kravet her og nu mod at resten af gælden slettes.

FÅ HJÆLP FRA GÆLDSRÅDGIVER HER

Frivillig akkord eksempel:

Du kan altså ringe til kreditor og sige: “Jeg har 2.500 kr. her og nu, som I kan få, hvis I sletter resten af min gæld”. De kan måske afslå, og så kan du give dem et sidste bud på 3.000 kr.

For en kreditor er det sød musik at høre, at de får penge her og nu. Hvis de afslår, kan du sige, at du så vil gå til næste kreditor og give dem samme tilbud. Dette skal nok få kreditoren lidt op af stolen, for det er noget, de ikke kan lide at høre: at andre kreditorer får penge, mens de ikke gør.

Her kan du få nogle rigtig gode råd til at forhandle gæld ned.

Hvorfor skulle en kreditor gå med til en frivillig akkord?

Først og fremmest er det bestemt heller ikke alt, der gør dette. Men det er værd at prøve!

Grunden til at de kan være med til at indgå en aftale om frivillig akkord skyldes, at de kan se en fordel. Hvis de ikke selv kan se en fordel, vil du højt sandsynlig ikke kunne forhandle med dem.

Hvis du tilbyder penge, som du lover at betale her og nu eller overholde mod, at de sletter en del af gælden, vil de have en fordel. De modtager nogle penge, som de ellers måske slet ikke ville se noget til.

Hvis du har en del gæld og er skrevet op i RKI for flere gældsposter, vil kreditorerne måske kunne se en endnu større fordel, fordi der er stor konkurrence om dine penge.

Kreditorerne fristes altså med, at de får nogle penge – penge de måske ellers ikke ville kunne inddrive. Og hvis der er lavet en afdragsordning, kan de være sikre på at få nogle penge. Hvis du ikke overholder afdragsordningen, går det bare tilbage til udgangspunktet: at du skal betale hele kravet. Men så er der i hvert fald forsøgt.

Vil du have hjælp til gæld?

Vil du have en gældsfri fremtid? Der er hjælp at hente. Du kan få hjælp fra en gældsrådgiver, som kan hjælpe dig med budgetlægning, indgå frivillig akkord med kreditorer, yderligere forhandling med kreditorer, hjælpe med fogedretsmøder og meget mere.

Gældsrådgivere fastsætter ofte en pris baseret på dit budget, så du har mulighed for at kunne betale gældsrådgiveren. Det er derfor ofte billigt for dig – taget i betragtning af, hvor meget gældsrådgiveren kan hjælpe dig med gælden.

Der er ingen grund til at vente længere. Få gjort noget ved det nu! Bliv gældsfri og få hjælp fra en gældsrådgiver her:

Få gratis budgetskema og bliv gældsfri

Vil du gerne blive gældsfri?

Det første du skal  gøre er at få oversigt over din økonomi. For at få det skal du bruge et ordentligt budgetskema, hvor du indtaster dine indtægter og udgifter samt laver en gældsoversigt og udregner rådighedsbeløbet.

Kompliceret? Nej, læs med her. Alt dette kan du nemlig let gøre enten ved at downloade e-bogen “Bliv gældsfri“, som eJura.dk står bag. Du kan læse mere om e-bogen her.

BLIV GÆLDSFRI MED E-BOGEN “BLIV GÆLDSFRI” – LÆS MERE HER

Du kan også downloade vores gratis budgetskema ved at skrive din e-mailadresse herunder:

Hvad er frivillig akkord?

3 kommentarer

 • Metin kekec

  Hej
  Jeg skylder 610,000 til offentlig gæld, fra 1995 til 2013,så skylder jeg 75.000 realkredit og danskebank. Kan men lave en frivillig akkort med offentlig. Jeg kan muligvis låne ca 200,000,250,000 fra vener og familie. Hvad er min muligheder kan i hjælpe mig.

  • Alexander Bojsen, uddannet jurist og cand.jur.

   Hej Metin.

   Er du i arbejde? Ellers bør du forsøge at have det som mål arbejde eller lignende og derefter søge om det, som man kalder for “eftergivelse af gæld til det offentlige”.

   “Eftergivelse af gæld til det offentlige” er ligesom frivillig akkord. Du afdrager til det offentlige i ca. 5 år og derefter vil resten blive slettet. Men der er nogle lidt strikse krav og regler for at kunne få “eftergivelse af gæld til skat”.

   Jeg anbefaler derfor, at du får en gældsrådgiver til at hjælpe dig med at opnå det. Du kan finde en på https://www.ejura.dk/gaeld

   Med venlig hilsen
   Alexander Bojsen

 • Louise Espenhain

  Hvis man nu skylder 650.000kr pga en tidligere tvangsauktion og man har sparet 50.000 sammen, hvor meget ville man kunne få presset gælden ned ved at betale det nu og her..?

 • Comments for this post are closed.