Hvordan opstår gæld? Det er ikke altid, du selv er skyld i det


Der findes mange forskellige typer gæld. Det er ikke altid, man stifter gælden med forbrugslån og andet klatforbrug. Uanset hvilken type gæld, du har, er det vigtigt at erkende, at du skylder penge væk og har gæld for derefter bedst muligt kunne løse problemet.

Gæld efter uforudsigelige omstændigheder

Der kan opstå gæld, hvis der sker nogle uforudsigelige omstændigheder. Det kan for eksempel være, du kører galt i trafikken i morgen og slår dig voldsomt og dagpengene er brugt op. Derefter vil du ikke kunne være på arbejdsmarkedet og vil modtage en markant lavere ydelse i form af kontanthjælp, hvilket gør, du ikke kan betale alle regningerne til tiden.

Det kan også være, du er blevet skilt og ikke længere har samme økonomi som under ægteskabet og dermed ikke vil kunne betale regningerne.

Eller hvis I/du har købt et hus og solgt det til en lavere værdi, end da I købte det og dermed har en ubetalt gæld.

At have stiftet gæld og fået betegnelsen “skyldner” er altså ikke ens betydende med, at man har været dybt uansvarlig og klattet sine penge væk – det er der dog nogle, som gør alligevel.

BLIV GÆLDSFRI MED E-BOGEN “BLIV GÆLDSFRI” – LÆS MERE HER

Gæld i form af forbrugslån og klatgæld

Det kan føles rigtig rart med en ferie i løbet af efteråret eller et nyt, fedt fjernsyn. Eller hvad med en ny bil, der bedre kan klare at transportere dig forskellige steder rundt?

Fristelserne er mange. Og med de mange forskellige kviklån og lignende, der gør det meget nemt at tage lån, er det blevet mere og mere almindeligt, at man tager lån til forbrug.

Generelt er det altid bedst at spare op og kun bruge de penge, man har.

Men vi ved all sammen, at det kan være svært, og hvis man alligevel har penge nok til at betale lånet tilbage, hvorfor så ikke bare tage et lån?

Problemet er tit, at lånene er til en høj rente. Det vil sige, dem der tilbyder lån, tjener penge på lånene – for dem er det en forretning.

Nogle kviklån mv. lokker med lån, der er afdragsfrie. Det er også fint nok, så længe du betaler. Hvis du bare en enkelt gang glemmer betalingen eller ikke lige kan få betalt, vil der straks ryge en masse omkostninger på, som kviklånsfirmaerne tjener på.

Hvad skal man gøre, hvis man har gæld?

Denne artikel er til for at gøre opmærksom på, at det altså ikke er alle, der har handlet uansvarligt, som har stiftet gæld. Selvfølgelig er der nogle, som måske ikke burde have taget det kviklån til en meget høj rente blot for at få råd til det nye fjernsyn.

Uanset hvilken type gæld, der er stiftet, er det dog vigtigt, at du tager handling og ikke bare lader stå til.

Først og fremmest kan det anbefales at klikke lidt rundt her på www.eJura.dk. Vi har skrevet en del artikler efterhånden om gældsrådgivning, som kan være værd at læse og som kan spare dig for mange penge og spekulationer. Du kan læse alle vores artikler om gældsrådgivning i vores kategori gældsrådgivning her.

Hvis du ikke rigtig har fået gjort noget ved gælden, kan det anbefales at læse vores artikel: Hjælp til gæld: hvad er det første man skal gøre?

Få gratis budgetskema og bliv gældsfri

Vil du gerne blive gældsfri?

Det første du skal  gøre er at få oversigt over din økonomi. For at få det skal du bruge et ordentligt budgetskema, hvor du indtaster dine indtægter og udgifter samt laver en gældsoversigt og udregner rådighedsbeløbet.

Kompliceret? Nej, læs med her. Alt dette kan du nemlig let gøre enten ved at downloade e-bogen “Bliv gældsfri“, som eJura.dk står bag. Du kan læse mere om e-bogen her.

Du kan også downloade vores gratis budgetskema ved at skrive din e-mailadresse herunder:

Du kan også læse mere om e-bogen her:

BLIV GÆLDSFRI MED E-BOGEN “BLIV GÆLDSFRI” – LÆS MERE HER