Skadesløsbrev

Skadesløsbrev – hvad er det, og hvornår er det relevant?

Skadesløsbrev. Hvad er det? Hvornår er det relevant? Hvad skal du vide i forhold til skadesløsbreve og køb eller salg af bolig?

Det kan du læse om i denne artikel.

Har du brug for hjælp fra en boligadvokat? Få uforpligtende tilbud på, hvad det vil koste at få hjælp her.

Du kan læse hele artiklen herunder.

Hvad er et skadesløsbrev?

Hvis du skal låne penge – for eksempel i en bolig – kan du stifte lånet ved et såkaldt “pantebrevslån“. Der findes flere former for pantebrevslån for eksempel:

  • Sælgerpantebrev
  • Ejerpantebrev
  • Realkreditpantebrev
  • Privat pantebrev
  • Skadesløsbrev

Du kan læse mere om de forskellige typer pantebreve i vores artikel om pantebrevslån.

Et skadesløsbrev er en sikkerhed for en kreditor. Hvis skadesløsbrevet er tinglyst i boligen betyder det, at kreditoren har sikkerhed i boligen, hvis skyldneren ikke betaler som aftalt.

Når du skal låne penge vil der altid være 2 parter:

  1. Kreditor/långiver (den, du skylder penge til)
  2. Debitor/låntager (dig, hvis du låner penge af andre)

Skadesløsbrevet er særligt, fordi du som skyldner kan udvide din gæld op til en vis grænse. Denne låneform vil derfor være relevant, hvor lånet kan stige eller falde løbende. Det kunne for eksempel være en kassekredit eller alskyldserklæring.

Ulempen ved skadesløsbrevet er, at det ikke kan skifte kreditor. Hvis lånet skal skifte kreditor, skal det derfor oprettes på ny og tinglyses igen, hvilket også betyder, at der skal betales tinglysningsafgift endnu engang.

For at et skadesløsbrev kan tinglyses er det et krav, at det indeholder et maksimalbeløb. Det kan for eksempel være en kassekredit på højst 800.000 kr.

Hvornår er et skadesløsbrev relevant?

Et skadesløsbrev vil være relevant, hvis du for eksempel skal købe bolig.

Banken eller realkreditinstituttet eller lignende låneudbyder vil tilbyde dig forskellige lån. Fælles for alle lån er, at kreditor (bank/realkreditinstitut el. lign.) vil kræve sikkerhed i noget.

“Sikkerhed” betyder, at hvis du en dag ikke længere kan betale som aftalt, så er kreditoren (bank/realkreditinstitut el. lign.) bedre sikret i forhold til at kunne få sine penge tilbage evt. ved at begære boligen solgt på tvangsauktion.

Læs også vores artikel: Pantebrevslån – få styr på de forskellige pantebreve her

Hvis du skal købe bolig eller har friværdi
Skal du købe bolig? Eller har du friværdi i boligen? Så kan du have mulighed for at oprette et pantebrevslån – det kunne for eksempel være et skadesløsbrev. Dette vil for eksempel være relevant ved en kassekredit, hvor du har muligheden for at låne op til en vis grænse.

Vær opmærksom ved køb og salg af bolig

Skal du købe eller sælge bolig?

Så skal du være opmærksom på de forskellige pantetyper.

Hvis du køber, skal du for eksempel sikre dig, at du som køber ikke forpligter dig til at overtage den gæld, der er i boligen som for eksempel, hvis der er tinglyst et skadesløsbrev.

Hvis du sælger en bolig skal du være sikker på, at indfrielsen at de forskellige pantebrevslån sker korrekt.

Det kan være en god idé at få hjælp fra en boligadvokat ved køb eller salg af fast ejendom. Du kan få et uforpligtende tilbud på, hvad det vil koste at få hjælp fra en boligadvokat herunder.

Få tilbud på hjælp fra boligadvokat her

Skal du købe eller sælge bolig?

Så få et tilbud på, hvad det vil koste at få hjælp fra en boligadvokat.

Vi på eJura.dk kan hjælpe dig med at finde den rette advokat eller lignende med speciale i køb og salg af fast ejendom, som derefter kan give dig et uforpligtende tilbud på, hvad det vil koste at hjælpe dig.

Udfyld formularen herunder. Derefter kontakter vi dig for at snakke om dine behov. Når det er gjort, kontakter vi vores netværk af advokater og finder den bedste advokat til dine behov. Advokaten kontakter dig derefter direkte og oplyser om pris og indhold af tilbuddet.

Få et uforpligtende tilbud på hjælp fra en jurist/advokat - lad eJura.dk hjælpe med at finde den rette. Det er 100% uforpligtende.
1Beskriv din sag
2Kontaktoplysninger

Skadesløsbrev