Hvornår skal man betale topskat?

Hvornår skal man betale topskat? Få svaret her.

Du skal betale topskat, hvis du indtjener mere end 479.600. (2017) efter arbejdsmarkedsbidrag. Det vil sige, du skal tage alle dine indtjeninger for år 2017 og derefter fratrække arbejdsmarkedsbidrag, som er på 8%. Du kan læse om arbejdsmarkedsbidrag her.

Grænsen for topskat

Topskatten er på 15 procent i år 2017.

Det vil sige, at hvis du er over bundgrænsen på 479.600 kr. efter AM-bidrag, så skal du betale topskat på 15%.

Du kan følge med i topskattesatsen på SKATs hjemmeside.

Hvad er skatteloft/hvad kan jeg maksimalt betale i skat?

Du skal dog være opmærksom på, at der er en regel om skatteloft. Det betyder, at du maksimalt kan komme ud for at skulle betale 51,95%, jf. personskattelovens § 19, stk. 1. Det vil sige, at hvis du samlet med din bundskat, kommuneskat, sundhedsbidrag og lignende, så kan du højst komme til at betale 51,95%, også selvom det til sammen kommer til at være over 51,95%.

Du kan derfor altid højst komme til at blive beskattet af 51,95% – uanset hvor meget du tjener.

Hvorfor betaler man topskat?

Topskatten i dansk skatteret er baseret på skatteevneteorien. Det betyder, at man skal beskattes efter evne. Jo mere du tjener, jo mere kan du også ‘bære’ at skulle blive beskattet af. Det er altså et princip ud fra, at de bredested skuldre skal bære den tungeste byrde.

Stadig i tvivl om topskat?

Hvis du stadig ikke helt forstår, hvad topskat er, eller der er noget andet angående topskatten, som du er i tvivl om, så er du altid velkommen til at skrive en kommentar herunder eller skrive til os på vores kontaktside.